Pistácie loupané natural 500 g

Pistácie loupané natural 500 g
    Co je tak speciálního na pistáciích? Třeba, že jejich skořápka se otevírá úplně sama. V každém případě, pro lenochy a pro milovníky přírodních ořechů jsem je zbavila i té jejich otevřené pevné skořápky. Jsou teď úplně nahaté. Hihi. Až si budeš chtít procvičit svoje prsty, tak zde jsou i ve slané verzi, neloupané. Zajímavosti ze světa pistácií:V Číně jsou pistácie známé jako "šťastný ořech" - jejich pootevřená skořápka připomíná úsměv. Pistácii tam také dávají jako dárek k novému roku. Symbolizuje zdraví, bohatství a štěstí. Možná odtud pochází i nápad s koláčky štěstí. Jen pistácie ví.  Zelené poklady dodávají bohatou…

Cena: 489,00 Kč

 

 

Co je tak speciálního na pistáciích? Třeba, že jejich skořápka se otevírá úplně sama. V každém případě, pro lenochy a pro milovníky přírodních ořechů jsem je zbavila i té jejich otevřené pevné skořápky. Jsou teď úplně nahaté. Hihi.
Až si budeš chtít procvičit svoje prsty, tak zde jsou i ve slané verzi, neloupané.

Zajímavosti ze světa pistácií:
V Číně jsou pistácie známé jako "šťastný ořech" - jejich pootevřená skořápka připomíná úsměv. Pistácii tam také dávají jako dárek k novému roku. Symbolizuje zdraví, bohatství a štěstí. Možná odtud pochází i nápad s koláčky štěstí. Jen pistácie ví. 

Zelené poklady dodávají bohatou chuť mnoha pokrmům jako je kuře nebo mořské plody. A skvěle se hodí i do sladkého pečení.

Tip
Pistácií není nikdy dost, a tedy se skvěle hodí jako dárek k různým příležitostem. 



U nás najdete vždy ten správný dárek pro mámu. Ať má narozeniny nebo svátek, uděláte jí radost dárkem od nás.
Koukněte na naše hlavní kategorie dárků pro maminku.

Ořechy

Hledáte dárek pro někoho dalšího? Zkuste se podívat také na naši nabídku dárků na stránce:

Lískové ořechy blanšírované 500 g

  Lískáče svojí legendární a specifickou chutí prorazily do světa nejen svým oříškem. Lískové dřevo se používalo na výrobu dřevěného uhlí. Víš co je blanšírování? To je technika při které se plod krátce spaří horkou vodou a následně ochladí studenou. Díky tomu se slupka velmi snadno sloupne. Tato technika se používá u lískových ořechů, ale také třeba u mandlí nebo rajčat. Blanšírováním zůstávají v potravinách všechny vitamíny, chuť i barva. Ničí se pouze mikroorganismy, které by produkt mohly...

Mandle loupané 1 kg

Ve špajzu ti chybí mandle? No to je jako kdyby ti chyběla ruka. Mandle potřebuješ k životu jako vodu. V kuchyni s nima vykouzlíš nevídané věci. Do mandlí jsou blázni všichni...jen čti dál co se s nimi dá všechno dělat... Můžeš je dát k masu, strčit do jakékoliv bábovky, vánočky, sušenek... Nasekané i celé se hodí do salátu ovocného i zeleninového. Dodají šmrnc snídaňový kaši i müsli.  Zkus je opražit na oleji, přidat sůl, rozmarýn a další bylinky a máš super zobání místo chipsů na večer. ...

Pekanové ořechy 1 kg

  Pekany, to jsou nové vlašáky. To neříkám jen tak. Pekanové ořechy jsou příbuzní vlašských ořechů, akorát jsou křehčí a jemnější povahy.  Pekany se stanou tvým nejlepším přítelem a možná už jím jsou. Jejich intenzivní chuť a křehkost je nepřekonatelná. Možná to ještě přehodnotíš a přendáš je z friend zóny do láskyplného vztahu.  Pekanové ořechy jsou mimo jiné hvězdy pečení, vaření a všeobecně kuchyňského kouzlení vůbec. Jejich struktura v pokrmech je přímo opojná a vesele zaplní bříško....

Mandle lupínky 100 g

Mandle to je název pro jádro pecky mandloně obecné, pěstuje se v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Často se konzumují k vínu, nebo jako součást jídel například do salátů, dezertů, vánoční pečivo, nebo jako ozdoba dezertů.     Věděli jste že?  jsou základní surovinou k výrobě marcipánu macerací mandlí v lihu vznikají likéry, např. Amaretto. V neposlední řadě se z nich vyrábí mandlové mléko.   Jsou vhodné pro vegany, vegetariány a každého kdo má alternatívní stravu.  ...

Lískové ořechy blanšírované 1 kg

  Lískáče svojí legendární a specifickou chutí prorazily do světa nejen svým oříškem. Lískové dřevo se používalo na výrobu dřevěného uhlí. Víš co je blanšírování? To je technika při které se plod krátce spaří horkou vodou a následně ochladí studenou. Díky tomu se slupka velmi snadno sloupne. Tato technika se používá u lískových ořechů, ale také třeba u mandlí nebo rajčat. Blanšírováním zůstávají v potravinách všechny vitamíny, chuť i barva. Ničí se pouze mikroorganismy, které by produkt mohly...

Makadamové oříšky 500 g

  O makadamu můžeš uvažovat jako o takovém pokladu nebo perle mezi ořechy. Makadamové ořechy byly objeveny 5 století zpátky v Austrálii. A to na našem časovém měřítku není zas tak dávno. Jsou to extrémně zajímavý týpci. Mají ještě tvrdší skořápku než vlašák a dostat se k nim je fakt tvrdej oříšek. Jestli víš co tím myslím. Haha. Makadamy se jako jediné ořechy sbírají teprve až když spadnou na zem. Všechno tohle se taky odráží na jejich ceně. Ano, jsou možná krapet dražší. Ale jsou to fakt...

Bylliné masti pro maminku

víno pro maminku
víno pro maminku