Jahody sušené mrazem 30 g

Jahody sušené mrazem 30 g
Jahody sušené mrazem 30 g
Sušit mrazem? Ano, můj milí veverčí příteli! Víš vůbec, jak takové sušení mrazem probíhá? Ovoce - v našem případě jahody - se šoupnou rovnou do teploty -50 až -100 stupňů. A to je pořádná a náhlá zima. A taky je v tom mrazáku pěkně nízký tlak, že by jeden pad! No, v tomhle případě nikdo nepadne. A to hlavně ani barva, chuť a vitamíny v ovoci obsažené. Při sušení mrazem je ovoce zbaveno veškeré vody v několika fázích, a to jim zajistí křupavou chuť! Takové sušení trvá klidně i několik dní.  Při správném skladování vydrží mrazem sušené čili lyofilizované ovoce…

Cena: 63,00 Kč

Sušit mrazem? Ano, můj milí veverčí příteli!

Víš vůbec, jak takové sušení mrazem probíhá?

Ovoce - v našem případě jahody - se šoupnou rovnou do teploty -50 až -100 stupňů. A to je pořádná a náhlá zima. A taky je v tom mrazáku pěkně nízký tlak, že by jeden pad!

No, v tomhle případě nikdo nepadne. A to hlavně ani barva, chuť a vitamíny v ovoci obsažené.

Při sušení mrazem je ovoce zbaveno veškeré vody v několika fázích, a to jim zajistí křupavou chuť! Takové sušení trvá klidně i několik dní. 

Při správném skladování vydrží mrazem sušené čili lyofilizované ovoce roky. No představ si to - tomu se říká budoucnost.

A to ještě není všechno! Mrazem se nesuší pouze jahody a ovoce všeho druhu, ale také sýry, mléko nebo hmyz. 

 

Kdo ví, třeba za pár let tu budu mít nějaké mrazem sušené červíky....no, tak teď zpět k jahodám...

 

Stručná historie jahod:

Jahody byly vyšlechtěny v roce 1776 z různých druhů divokých jahodníků na zahradách Ludvíka XV. 

 

Super výhody lyofilizace/sušení mrazem: 

  • Zachovaná barva ovoce.
  • Ovoce křupe, a to nás baví!
  • Nezmizí ani jeden vitamín.
  • Vydrží dlouhé měsíce ve špajzu, komůrce a spižírně....chce to jen pořádně uzavřenou nádobu, nejlépe sklenici na nějakém temném suchém místě.
  • Dají se využít v kuchyni na milion způsobů - všechno by se sem nevešlo, tak jen pár tipů: do jogurtu, jako svačinku pro dospělé a děti, do mléka, na dorty, do pudinku....a tak dále a tak dále...

Nevýhody lyofilizace

  • Vesměs žádné - jen je to dlouhý a dražší proces, ale výsledek je fantastický, a tudíž se do těchto produktů vyplatí investovat.
 


U nás najdete vždy ten správný dárek pro mámu. Ať má narozeniny nebo svátek, uděláte jí radost dárkem od nás.
Koukněte na naše hlavní kategorie dárků pro maminku.

Ovoce

Hledáte dárek pro někoho dalšího? Zkuste se podívat také na naši nabídku dárků na stránce:

Zázvor kousky 100 g

  Sušený zázvor má mnohem intenzivnější chuť než čerstvý. To je, co?!  Kolik zázvoru si dáš do pusy nebo do jídla, to nechám na tobě.  Ze sušenýho zázvoru se dá udělat bezva čaj, stejně jako z čerstvého. A je to taková přírodní medicína.  Zázvor kousky můžeš okusovat a používat do vaření a pečení po celý rok dle tvé fantazie. Zázvor svou štiplavou a pikantní chutí zažene všechny ohavné bakterie v okolí a dodá tvému jídlu jiskru a vášeň. Kromě zahánění rýmy, byl taky zázvor po mnoha staletí...

Mrazem sušené maliny 500 g

Malinová legenda se stala skutečností. Maliny jsem šoupla na mráz, což je teď nejlegendárnější způsob sušení všech věcí - sýrů, ovoce, mléka i hmyzu.  Další legenda přináší historii malin, které jsou populární na celém širém světe. Zejména v Rusku, kde byla založena úplně první malinová zahrada mužem jménem Jurij Dolgoruki, a to již ve 12.století. Malinám se také říká medvědice, neboť na tuhle zahradu se často zatoulali medvědi. No, ti věděli naprosto přesně, co je dobré.    Výhody malin...

Brusinky s jablečným koncentrátem 100 g

  Trvá jim skoro 16 měsíců než narostou, aby potěšily tvůj mlsný jazýček a chuťové buňky. Pocházejí ze Severní Ameriky a přelétají každou sezonu kvůli tobě celý oceán. Věděl jsi, že jen 5% celé světové produkce brusinek se prodává čerstvé? Jinak se všechny brusinky suší, zavařují se na marmeládu, džem, omáčku... Ony brusinky jsou bez doslazení hodně trpké, a asi by ti moc nechutnaly. Proto jsem je dosladila jablečnou šťávičkou místo cukru. Pár zajímavých faktů o brusinkách: Indiáni je nazývali...

Pomerančová kůra 100 g

Aby sis drahý příteli, nemusel lámat hlavu se složitým skladováním a rychlou konzumací, usušila jsem kůru pomeranče, aby sis mohl provonět domov, jídlo a dokonce i nápoje. Pomerančová kůra úplně křičí slovem Vánoce, ale ty si jí můžeš vychutnat po celý rok. Hodí se jak do letních salátů, tak do letních drinků a v zimě si s ní můžeš zase vyčarovat kouzlo Vánoc. Třeba v pečené štole nebo ve svařáku. Ve spíži v dobře uzavřené sklenici ti vydrží opravdu dlouho a kdybys tuhle dobu chtěl ještě...

Zázvor kousky 1 kg

  Sušený zázvor má mnohem intenzivnější chuť než čerstvý. To je, co?!  Kolik zázvoru si dáš do pusy nebo do jídla, to nechám na tobě.  Ze sušenýho zázvoru se dá udělat bezva čaj, stejně jako z čerstvého. A je to taková přírodní medicína.  Zázvor kousky můžeš okusovat a používat do vaření a pečení po celý rok dle tvé fantazie. Zázvor svou štiplavou a pikantní chutí zažene všechny ohavné bakterie v okolí a dodá tvému jídlu jiskru a vášeň. Kromě zahánění rýmy, byl taky zázvor po mnoha staletí...

Zeleninové chipsy s řepou 100 g

Že chipsy můžou být jen z brambor? Pch. Už dávno ne. Šup, usušila jsem a osmahla červenou řepu, batáty a mrkev a do pytle s tím. Křupavé a veselé zeleninové chipsy jsou na světě díky mé maličkosti veverce.  Jo a ještě něco, tyhle chipsy jsou férové. Jak to přesně myslím se dozvíš níže.  Olej který na osmahnutí používám je z udržitelných zdrojů a splňuje krutopřísná kritéria na ochranu životního prostředí. Říká ti něco certifikát RSPO? Tak to je ono a mají ho tyhle chipsy. Certifikát poznáš...

Bylliné masti pro maminku

víno pro maminku
víno pro maminku